The Ordinary Alpha Arbutin 2% +HA

IMG_4636.JPG

The Ordinary is a new skincare brand from Canada that focus on advanced functional beauty. It has more than 25 types of serum/cream with different ingredients that works specifically for your skin problems. The Ordinary takes clinically proven ingredients and formulates them for effectiveness. Since my skin break out lately, I have several of dark spots around my forehead, cheek, and chin. So I choose The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA, a concentrated serum with purified alpha arbutin and hyaluronic acid.

IMG_4637IMG_4639IMG_4641

According to bestfadecreams.com, the primary source for Alpha-Arbutin is a small evergreen bush called the Bearberry, and it is derived from the leaves of this bush. Arbutin exists in two conformations, alpha and beta. The alpha conformation offers higher stability and is the preferred form for skin lightening applications. Medical studies have shown it to be very effective for skin lightening. There are patents covering its use for topical skin lightening products.

On the other side, hyaluronic acid helps improve appearance of “chronoaged skin” (skin aged due to sun exposure) is by reducing water loss. HA also helps reduce wrinkles and lead to significant improvement in skin hydration.

INGREDIENTS

Aqua (Water), Alpha-Arbutin, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Propanediol, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Lactic Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin. Free of alcohol, silicone, nut, vegan, gluten, and cruelty.

PACKAGING

IMG_4648IMG_4647IMG_4646IMG_4642IMG_4644

HOW TO APPLY

Apply a few drops (4 drops is enough for my entire face) in the morning and night as part of your skincare regimen. Don’t forget to use sunblock in the morning. After that, you can continue with your moisturizer and make-up. Or you can use it as a spot treatment, only apply on your dark spots area. It feels a bit sticky at first, but after 5 seconds the serum absorbed very quickly into your skin.

IMG_4617IMG_4618

GUIDE

You might find it difficult to choose which products that you must buy. Here are my tips.

  1. Recognize your skin condition and skin goals. Do you have acne, hyper pigmentation, or you just wanna bright up your skin.
  2. Check the treatment guide here.
  3. Look at the “skin concerns” part, and find your skin condition.
  4. Choose the product that suite for your skin problem.
Advertisements

YAY or NAY? : L.A Girl Makeup Collection

L.A Girl well known as a drugstore cosmetics that have many variant makeup collection such as primer, foundation, powder, concealer, setting spray, lip products, etc which quite affordable and has good quality. I am also one of L.A Girl fans who collect some of their best seller products. Here there are.

IMG_4501

1. PRO COVERAGE ILLUMINATING FOUNDATION

IMG_4502IMG_4504IMG_4530

What it claims : PRO.coverage high-definition long wear illuminating liquid foundation is ideal for a flawless looking, full coverage finish. Lightweight formula is comfortable for all day wear. Paraben free formula with added anti-oxidants helps hydrate and improve the skin’s appearance. Now available to extend the color range even further, an innovative white foundation mixer to adjust and customize color.

In my opinions : This is a light coverage foundation that suit for daily use. It can cover my redness around nose area, but it can’t cover my dark spot. The finish is soooo dewy which I don’t really like (cause I have oily skin). They have 16 shades and I’m in shade GLM642 – fair. The color fair is not really light. If you have lighter skin than mine, maybe you’ll find it difficult to choose your color. But don’t worry, the foundation came in white color that can be used with any shade to create a custom color to lighten as needed. I apply all over my face with Real Technique sponge to get flawless looking finish. Since the packaging is very similar, is it a dupe of Makeup Forever Ultra HD Foundation? Hmm.. I don’t think so. It’s a NAY from me.

2. HD PRO BB CREAM

IMG_4508IMG_4514IMG_4535

What it claims : HD PRO BB Cream is formulated without parabens and made fragrance-free to pamper sensitive skin and lavishly nourish skin with added Vitamin B3, C and E. The silky formula covers a wide range of skin tones with eight diverse shades. This is your all-in-one skin beautifier that primes, moisturizes and enhances skin tone.

In my opinions : YAY!! Love the finish and the packaging. I buy shade GBB944 – neutral. Unfortunately it’s too dark for me, so I have to top it with my powder to balance the color. I prefer apply the BB cream with my fingers rather than sponge or brush. Sponge absorb too many products, while brushes swipe off the cream.

3. HD PRO CONCEAL

IMG_4523IMG_4540IMG_4541

What it claims : L.A. Girl’s HD Pro Concealer is crease-resistant with opaque coverage in a creamy, yet lightweight texture. The long-wearing formula camouflages darkness under the eyes, redness and skin imperfections. Provides complete, natural-looking coverage,evens skin tone, covers dark circles and minimizes fine lines around the eyes.

In my opinions : Great concealer to cover under eye, spots, even to bright up your cheek bone. The texture is so creamy but easy to blend with brush or damp sponge. I use the color light ivory to cover my darkness and color toast to contour my cheeks and nose. This products also comes in orange color, yellow, green, lavender to cover skin imperfections. Remember to put eye cream first before so it doesn’t sit in your crease area and make your under eye looks dry. Absolutely YAY!

4. MATTE PIGMENT LIPGLOSS

IMG_4518IMG_4519IMG_4547IMG_4543

What it claims : Blurring the lines between lipstick and lip gloss, Matte Pigment Lipgloss has become a favorite of makeup artists, bloggers and fans. Available in 16 bold shades that provide rich and intense color in a flat finish for all day wear. The long wearing formula goes on as a highly pigmented liquid and dries to a flat matte finish, for a gorgeous velvety perfection that last and lasts.

In my opinions : I have two colors, GLG832 – Dreamy (nude mauve) and GLG835 – Rebel (purple). I like the colors, it’s so pigmented even just one swipe. But I don’t like the formula, texture, and finish. It shows my fine line and makes my lips so dry. When you put your lips together, you can feel the stickiness. After eating the color on the inside lips immediately disappeared. Do not even think to coat it again, it will make your lips so patchy. BIG NO !!

MAY 2017 PRODUCT EMPTIES

Greetings everyone! Today I’m sharing my product empties that I’ve used for this past month. So without further do, let’s get started!

First thing I’ve used up is Tea Tree Skin Clearing Facial Wash from The Body Shop. This one is an old packaging, they’ve changed the design and packaging into green bottle with a black cap. This facial wash infused with a tea tree oil, cleanses blemish-prone skin with each use. When I apply into my skin, I feel a cooling sensation that make my skin so refreshed. You can use this product as a daily face wash for reduce oiliness and shine-free. Suitable for blemished skin. The gel formula keeps my skin smooth and clear.

IMG_4457

The Body Shop – Tea Tree Skin Clearing Facial Wash

Next I’ve used up another tea tree facial wash from The Body Shop, but this time is more suitable for you that have oily skin. The texture is creamy and produce a lot of foam. It says that this product specially formulated for blemished skin without over-drying, but I don’t know why this product makes my skin very dry and patchy. Since I have combination skin, I prefer to use the skin clearing facial wash which I’ve mentioned before.

IMG_4462

The Body Shop – Tea Tree Cool & Creamy Wash

The third product is my favorite brow product for the past year, Etude House Drawing Eye Brow. I’m in the shade 2, ash brown. It comes in dual-ended type of pencil and brush. Plus point! The color is really nice and it’s easy to use. The shape of the tip makes me easier to draw and fill my eyebrow. Actually my brows are not really thin, so I just need to draw short strokes to fill the empty hair. Usually I do threading once a month to keep my eyebrows neat. Would recommend everyone.

IMG_4473

Etude House – Drawing Eye Brow – No. 2 Ash Brown

Let’s move to face product, true match concealer from Loreal. I pick up the lightest shade in the counter which is warm. It’s not suitable to my skin color. It has pink undertone while I have yellow undertone. The coverage is light, it can’t cover my redness and dark spots. I’ve tried use it as an under eye concealer, and guess what.. horrible. It sits in my fine line, my under eye looks so cakey, patchy, and dry, no words can describe it.

IMG_4477

Loreal – True Match Concealer – Warm

Last but not least is one of my favorite mask for acne skin. Tea Tree Face Mask from The Body Shop again. Instantly cools and lifts away impurities. It clean up my pores. Apply generously to face with fingertips. Leave for 15-20 minutes, then rinse off with warm water. You don’t need to wait until the mask dry, because it doesn’t. I can feel the cooling sensation refreshes my skin. The product was good, have used it once a week for about 4 months.

IMG_4478

The Body Shop – Tea Tree Face Mask

Thank you for reading!

xoxo

Instagram : @fbelindaa

Bioderma Sensibio H2O for My Clear Skin

Padatnya aktivitas sering kali membuat kita tidak sempat membersihkan muka. Apalagi kalau udah pakai makeup dari pagi dan baru pulang kantor sorenya. Secara nggak sadar makeup, debu, dan kotoran udah nempel dimuka kita selama lebih dari 8 jam. Penggunaan makeup yang cukup lama tentu saja akan merangsang pertumbuhan komedo dan jerawat.

Nah, aku punya solusinya nih untuk kamu yang memiliki kulit normal ataupun sensitif yang mau bersihin makup tanpa harus cuci muka. Bioderma Sensibio H2O merupakan micellar water yang dapat membersihkan makeup tanpa perlu dibilas. Selain itu produk ini juga bisa melembutkan wajah dan menyegarkan kulit yang iritasi. Micellar water ini bebas pengharum, alkohol dan paraben sehingga aman untuk kamu yang memiliki kulit sensitif.

IMG_4370

IMG_4368

IMG_4342

IMG_4338

Penggunaannya gampang banget. Tuang micellar water sensibio H2O pada kapas, dengan gerakan lembut usapkan pada bagian wajah yang ingin dibersihkan. Lakukan terus hingga tidak ada makeup yang tersisa. Kamu tidak perlu membasuh muka dengan air, tapi kalau aku biasanya double cleansing, jadi tetap cuci muka menggunakan face wash lagi.

Tekstur produk ini ringan dan cair seperti air mineral. Tidak berminyak, tidak oily, dan tidak ada wanginya. Aku emang lebih prefer makeup remover yang bebas minyak dan pewangi, soalnya kadang kulitku langsung jadi iritasi.

IMG_4359

Coba kita test ya apakah produk ini benar-benar bisa menghilangkan makeup yang waterproof sekalipun. Disini aku mengusapkan L.A Girl Matte Lip Gloss dan Maybelline Hypersharp Power Black yang formulanya tahan air.

IMG_4344

Lalu aku tuang sensibio H2O ke kapas dan mengusapkan ke makeup tersebut.

IMG_4353

1x swipe (Eyeliner hilang seluruhnya, tapi lipgloss yang teksturnya creamy ini masih belum hilang)

IMG_4354

2x swipe (Sisa lipgloss baru hilang semuanya)

Kamu bisa membeli produk ini di www.sociolla.com. Fyi, sekarang Sociolla lagi ngadain promo untuk produk Bioderma. Kamu bisa mendapatkan sensibio H2O ukuran 250 ml dan 100 ml hanya dengan Rp 374.000. Ukuran 500 ml seharga Rp 272.800, dan ukuran 100 ml seharga Rp 99.000.

Aku suka banget sama produk ini. Kayaknya ini botol ke-5 yang aku pakai, dan aku masih ada stock 2 botol lagi. Pastinya bakal tetep setia sama Bioderma dan nggak sabar untuk coba varian produk lainnya.

Thanks for reading! xoxo

Instagram : @fbelindaa

Review – The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

20170520_142516

“Great makeup starts with healthy glowing skin – Bobbi Brown”

Hi guys. Kali ini aku bakal review salah satu masker favorite aku dari The Body Shop yaitu himalayan charcoal purifying glow maskThe Body Shop terkenal dengan produknya yang berbahan alami serta aman untuk kulit sensitif. Masker ini cocok banget untuk kalian yang memiliki komedo hitam membandel di sekitar hidung, dagu, dan dahi. Tak hanya itu, produk ini juga bisa menyerap minyak berlebih dan memperkecil tampilan pori-pori sehingga kulit wajah tampak lebih segar dan cerah.

Himalayan Charcoal purifying glow mask mengandung bamboo charcoal dari Himalayan, daun green tea dari Jepang dan organic tea tree oil dari Kenya. Bamboo charcoal berfungsi sebagai detofsifikasi dan eksfoliator untuk mengangkat sel-sel kulit mati yang bikin wajah kusam. Daun green tea dan tea tree oil berfungsi sebagai antiseptik, mengurangi jerawat, dan menenangkan jerawat meradang. Diformulasikan tanpa paraben, parafin, silikon atau mineral oil.

20170520_142544

20170520_142619

20170520_142702

Produk ini ditempatkan di jar beling dan ada penutupnya, sehingga produk tidak akan tumpah saat travelling. Tekturnya super kental dan ada daun-daun organik kecilnya. Warnanya seperti lumpur abu-abu tua, dan ketika mengering akan berubah warna menjadi abu muda. Aroma green tea yang sangat khas juga bisa berfungsi sebagai relaksasi.

Aku menggunakan masker ini 1x seminggu, kalau lagi rajin bisa 2x seminggu. Pertama-tama cuci muka terlebih dahulu dengan face wash lalu keringkan. Usapkan masker dengan jari atau brush keseluruh bagian wajah, hindari daerah mata ya. Wajah akan terasa dingin akibat kandungan daun mint-nya. Diamkan 10-15 menit sampai masker berubah warna dan kering lalu basuh dengan air hangat. Saat bilas, pijat wajah kamu dengan gerakan memutar yang berfungsi sebagai scrub dari daun organiknya.

20170520_141738

20170520_142954

Overall aku suka banget dengan hasilnya. Komedo hitamku di hidung bersih terangkat dan kulit tampak lebih glowing. Pori-pori mengecil dan produksi minyak juga berkurang. Harganya juga terjangkau yaitu Rp 329.000 untuk 75ml / 86 gr. Surely bakal repurhase dan rutin pakai masker ini 2x seminggu.

Review – Innisfree The Green Tea Seed Serum

Waktu aku liburan ke Korea tahun lalu, aku mampir ke salah satu toko skincare di Myeongdong yaitu Innisfree. Karena keadaan kulitku saat itu lagi berjerawat banget, jadi aku nyari skincare yang based-nya green tea. Kandungan green tea terbukti bisa menghilangkan jerawat dan bekas jerawat loh.

20170506_151259

I heard so many good things about this product. It can hydrate your skin from deep within. Rich in amino acids and minerals, also green tea leaves from Jeju Island.

INGREDIENTS

The green Tea Extract (75.9%), Propanediol, Biosaccharide Gum-1, Ethanol, Glycerin, Betaine, The green Tea Seed Oil (208mg), Prickly Pear Extract, Orchid Extract, Tangerine Peel Extract, Camellia Leaf Extract, Citrus Aurantium Bergamia Extract, Grapefruit Extract, Orange Extract, Tangerine Extract, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Cetearyl Olivate, Hydrogenated Lecithin, Sorbitan Olivate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Ethylhexylglycerin, Cocoa Extract, Dextrin, Potassium Hydroxide, Disodium EDTA, Fragrance.

20170506_151353

Aku apply serum ini pagi dan malam hari setelah double cleansing (makeup remover & face wash) dan toner. Awalnya aku pikir semua serum teksturnya watery, ternyata serum ini agak kental seperti gel. Pemakaiannya tinggal pencet satu setengah pump, ratakan di telapak tangan, lalu usapkan atau tepuk-tepuk di seluruh wajah dan leher. Selang beberapa detik semua product langsung meresap dikulit. Lalu aku lanjutkan dengan pemakaian pelembab dan sunblock saat pagi hari. Malam harinya penggunaan sunblock aku ganti dengan mengoleskan benzolac 5% di bagian yang berjerawat.

This serum has a strong scent, surely because of the fragrance. The packaging is a simple green box made of recycled material and the signature designs of Innisfree. Untuk kemasan dalamnya, it comes in a recycled plastic container with a brown dispensing pump ~ yeay! 🙂

Setelah pemakaian 1 bulan, enggak banyak perubahan yang terjadi dikulitku. Memang wajah terlihat lebih kenyal dan lembab, tapi jerawat tetap muncul namun jumlahnya berkurang. Tidak ada efek mencerahkan.

Bagi kamu yang tertarik untuk mencoba produk-produk Innisfree nggak perlu jauh-jauh ke Korea, bisa langsung datang ke outletnya yang ada di Central Park Mall dan Senayan City, or simply check out their Instagram account @innisfreeindonesia or www.innisfree.com.